Wat is de CFR Incoterm?

Wat is de CFR Incoterm?

De Incoterm CFR, staat voor “Cost and Freight”, is een van de internationale handelstermen, ook bekend als Incoterms, gedefinieerd door de Internationale Kamer van Koophandel. Deze term geeft aan dat de verkoper alle kosten draagt (behalve de verzekering) om de goederen naar de haven van bestemming te brengen. Naast de productiekosten omvat dit de transportkosten om de goederen bij de haven te krijgen en de vrachtkosten om de goederen naar de bestemmingshaven te zenden.

Wat zijn de voor- en nadelen van de CFR Incoterm?

CFR Incoterm heeft verschillende voordelen voor verkopers. Het stelt verkopers in staat om controle te behouden over het vervoer en de afhandeling van goederen tot ze aan boord van het schip zijn geladen. Dit kan vooral nuttig zijn bij het navigeren door logistieke uitdagingen en regelgeving in de haven van vertrek.

Aan de kant van de koper biedt CFR enige zekerheid, aangezien de verkoper verantwoordelijk is voor het regelen van transport en het betalen van vrachtkosten tot aan de haven van bestemming.

Echter, CFR heeft enkele nadelen. Voor verkopers draagt deze Incoterm enkele financiële risico’s, aangezien verkopers de kosten moeten dragen, maar geen controle hebben over het product zodra het aan boord van het schip in de vertrekhaven is.

Voor kopers is het een nadeel dat CFR geen verzekering van de goederen omvat tijdens het zeevervoer. Bovendien hebben kopers geen controle over de selectie van het schip of de routekeuze, wat kan leiden tot hogere risico’s of ongeplande kosten.

Zoekt u ondersteuning om een juiste beslissing te maken of wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal u graag verder helpen.

Veelgestelde vragen over de CFR Incoterm:

    In welke situaties wordt CFR meestal gebruikt?
    CFR wordt vaak gebruikt voor de bulkverzending van grondstoffen en goederen waarbij de transportkosten een belangrijk deel van de totale productkosten vormen.
    Wat gebeurt er als er extra kosten worden gemaakt tijdens het vervoer onder CFR?
    Onder CFR zijn eventuele extra kosten die tijdens het vervoer ontstaan, zoals douane-, haven- of opslagkosten, in principe de verantwoordelijkheid van de koper.

    Andere kennisbank artikelen.