Eur.1 Certificaat.

Een EUR.1 certificaat is een douanedocument dat wordt gebruikt bij de handel tussen de Europese Unie (EU) en bepaalde niet-EU-landen. Het certificaat bevestigt dat de goederen die worden geëxporteerd vanuit de EU van preferentiële oorsprong zijn en in aanmerking komen voor lagere invoerrechten of zelfs vrijstellingen van invoerrechten in het land van bestemming.

Een EUR.1 certificaat is nodig als een exporteur goederen vanuit de EU wil exporteren naar een land waarmee de EU een handelsovereenkomst heeft die voorziet in preferentiële tarieven. Het certificaat is vereist om de preferentiële tarieven te kunnen claimen en kan worden aangevraagd bij de douaneautoriteiten van het land van uitvoer.

Hoewel het niet verplicht is om een EUR.1 certificaat te hebben, kan het ontbreken ervan leiden tot hogere invoerrechten en vertragingen bij de douane. Daarom wordt het sterk aanbevolen voor exporteurs om het certificaat aan te vragen als ze van plan zijn om goederen te exporteren naar landen waarmee de EU een handelsovereenkomst heeft.

Importeer je zelf met overeenkomstland? Vraag dan of jouw leverancier een EUR.1 certificaat bij de zending toevoegt om korting of vrijstelling te krijgen op invoerrechten bij invoer.

Gerelateerde informatie

Certificaat van oorsprong

Certificaat van oorsprong

Een certificaat van oorsprong is een officieel document dat de oorsprong van een bepaald product aangeeft.

Lees meer

ATR Certificaat

ATR Certificaat

Een ATR-certificaat is een douanedocument dat wordt gebruikt bij de handel tussen de Europese Unie (EU) en Turkije.

Lees meer

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Glenn Bruynaers

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze andere diensten.

E-commerce

E-commerce

Lees meer

Detachering

Detachering

Lees meer

Opleidingen

Opleidingen

Lees meer

ECC Online

ECC Online

Lees meer