Transitaangifte.

Een T1 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt bij het vervoeren van niet-EU-goederen van de ene douanepost naar de andere binnen de EU. Dit document maakt het mogelijk om de goederen onder douanetoezicht te houden tijdens het transport, zonder dat er btw en invoerrechten hoeven te worden betaald.

Een T1 document moet worden gebruikt bij goederen die van buiten de EU naar een douane-entrepot binnen de EU worden vervoerd. Het kan ook worden gebruikt bij goederen die binnen de EU van het ene douanekantoor naar het andere worden vervoerd, bijvoorbeeld bij het transport van goederen tussen Nederland en België.

Het is belangrijk om het T1 document correct in te vullen en te zorgen voor de juiste begeleidende documenten, zoals de commerciële factuur en het vervoersdocument. Een ervaren douane-expediteur als European Customs Clearance BV. kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat het transport soepel verloopt.

   

  Een T2 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt voor het vervoer van goederen binnen de EU. Het document maakt het mogelijk om goederen te vervoeren zonder btw en invoerrechten te betalen totdat de goederen op hun eindbestemming zijn aangekomen.

  Een T2 document moet worden gebruikt voor het vervoeren van goederen tussen twee douanekantoren binnen dezelfde EU-lidstaat. Het kan ook worden gebruikt voor het vervoeren van goederen tussen twee verschillende EU-lidstaten.

  Het is belangrijk om het T2 document correct in te vullen en te zorgen voor de juiste begeleidende documenten, zoals de commerciële factuur en het vervoersdocument. Een ervaren douane-expediteur als European Customs Clearance BV. kan hierbij helpen en ervoor zorgen dat het transport soepel verloopt.

  European Customs Clearance kan je helpen bij

  • Het opmaken van een transit document
  • Het aan en/of afmelden van een transit document

  Gerelateerde informatie

  Invoeraangifte

  Invoeraangifte

  Als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is de kans groot dat je te maken krijgt met de Douane en dat je een invoeraangifte moet doen.

  Lees meer

  Uitvoeraangifte

  Uitvoeraangifte

  Exporteren van goederen vanuit Nederland naar het buitenland kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding en papierwerk.

  Lees meer

  Fiscale vertegenwoordiging

  Fiscale vertegenwoordiging

  Import Beperkt fiscale vertegenwoordiging is een regeling waarbij een bedrijf dat niet is gevestigd in de Europese Unie (EU) een tussenpersoon aanstelt om namens hen op te treden bij de import van goederen in de EU.

  Lees meer

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

  Glenn Bruynaers

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

  Onze andere diensten.

  E-commerce

  E-commerce

  Lees meer

  Detachering

  Detachering

  Lees meer

  Opleidingen

  Opleidingen

  Lees meer

  ECC Online

  ECC Online

  Lees meer