Invoeraangifte.

Als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is de kans groot dat je te maken krijgt met de Douane en dat je een invoeraangifte moet doen. Dit is een verplichte aangifte die je moet indienen bij de Douane, waarin je de aard en waarde van de goederen aangeeft. Hierdoor kan de Douane bepalen of er invoerrechten en BTW verschuldigd zijn en of er eventueel nog andere maatregelen nodig zijn, zoals inspectie van de goederen.

Het is belangrijk om de invoeraangifte nauwkeurig en tijdig in te dienen, om vertragingen en extra kosten te voorkomen. Daarbij is het ook van belang om de benodigde documenten goed te regelen, zoals een oorsprongsverklaring en eventuele vergunningen of certificaten.

Een goede voorbereiding en kennis van de procedures en regelgeving kan het importproces aanzienlijk vereenvoudigen en besparen op kosten. Daarom kan het verstandig zijn om een ervaren douane-expediteur in te schakelen die je kan adviseren en ondersteunen bij het regelen van de benodigde documenten en de douaneafhandeling.

Kortom, als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en op de hoogte te zijn van de procedures en regelgeving. Door tijdig de benodigde documenten te regelen en een ervaren douane-expediteur in te schakelen, kan het importproces soepel verlopen en kun je met vertrouwen handelen op de internationale markt.

European Customs Clearance kan je helpen bij

  • Het indienen van correcte invoeraangifte
  • Controleren van oorsprongsdocumenten
  • Het snel en efficiënt behandelen van een invoeraangifte die in controle is gevallen door de douane
  • Portbase meldingen
  • Import beperkt fiscale vertegenwoordiging

Gerelateerde informatie

Uitvoeraangifte

Uitvoeraangifte

Exporteren van goederen vanuit Nederland naar het buitenland kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding en papierwerk.

Lees meer

Transitaangifte

Transitaangifte

Een T1 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt bij het vervoeren van niet-EU-goederen van de ene douanepost naar de andere binnen de EU.

Lees meer

Fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging

Import Beperkt fiscale vertegenwoordiging is een regeling waarbij een bedrijf dat niet is gevestigd in de Europese Unie (EU) een tussenpersoon aanstelt om namens hen op te treden bij de import van goederen in de EU.

Lees meer

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Glenn Bruynaers

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze andere diensten.

E-commerce

E-commerce

Lees meer

Detachering

Detachering

Lees meer

Opleidingen

Opleidingen

Lees meer

ECC Online

ECC Online

Lees meer