Uitvoeraangifte.

Exporteren van goederen vanuit Nederland naar het buitenland kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding en papierwerk. Uitvoeraangifte is een cruciale stap in het exportproces, waarbij je de nodige documentatie invult en indient bij de douane. 

De gegevens die je nodig hebt om goederen vanuit Nederland te exporteren:

Handelsregisternummer: als je als bedrijf goederen exporteert, moet je zijn ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het handelsregisternummer heb je nodig voor het invullen van douanedocumenten.

EORI-nummer: om te kunnen exporteren heb je een EORI-nummer nodig, dat staat voor Economic Operator Registration and Identification. Dit nummer is uniek voor elke exporteur en is nodig voor de douane om de goederen te kunnen traceren.

Factuur: voor elke exportzending moet je een commerciële factuur opstellen. Hierin staan de details van de zending, inclusief de oorsprong en de waarde van de goederen.

Verzekeringscertificaat: het is aanbevolen om een verzekeringscertificaat af te sluiten om de goederen te beschermen tijdens het transport.

Exportvergunning: in sommige gevallen is een exportvergunning vereist, vooral voor goederen met een hoge waarde of goederen die gevoelig zijn voor nationale veiligheid.

Douanedocumenten: voor elke exportzending moeten verschillende douanedocumenten worden ingevuld, zoals een aangifte ten uitvoer en een oorsprongsverklaring.

  Door deze gegevens op orde te hebben en het nodige papierwerk correct in te vullen, kun je ervoor zorgen dat de goederen zonder problemen worden geëxporteerd en dat de douaneafhandeling soepel verloopt. Het kan nuttig zijn om een expediteur of douane-expert als European Customs Clearance BV. in te schakelen om je te helpen bij het exporteren van goederen en het invullen van de vereiste documenten.

  Maak duidelijke afspraken met je transporteur: zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de transporteur over de leveringstermijn, de verantwoordelijkheden van de transporteur en de verzekering van de goederen.

  Verifieer de identiteit van de ontvanger: voordat je de goederen verstuurt, is het belangrijk om de identiteit van de ontvanger te verifiëren om fraude te voorkomen.

  Maak duidelijke afspraken over de douaneafhandeling: zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over wie verantwoordelijk is voor de douaneafhandeling en de bijbehorende kosten. Door heldere vervoersafspraken te maken en deze goed te communiceren met alle partijen, kun je problemen voorkomen en ervoor zorgen dat de goederen op tijd en in goede staat op de plaats van bestemming aankomen. Het kan nuttig zijn om een checklist te maken om ervoor te zorgen dat je niets vergeet bij het maken van de afspraken en het invullen van de benodigde documenten.

  European Customs Clearance kan je helpen bij

  • Het opmaken van een correcte uitvoeraangifte
  • Certificaat van oorsprong
  • Eur.1
  • ATR document
  • Legalisatie
  • Het snel en efficiënt behandelen van een uitvoeraangifte die in controle is gevallen door de douane

  Gerelateerde informatie

  Invoeraangifte

  Invoeraangifte

  Als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is de kans groot dat je te maken krijgt met de Douane en dat je een invoeraangifte moet doen.

  Lees meer

  Transitaangifte

  Transitaangifte

  Een T1 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt bij het vervoeren van niet-EU-goederen van de ene douanepost naar de andere binnen de EU.

  Lees meer

  Fiscale vertegenwoordiging

  Fiscale vertegenwoordiging

  Import Beperkt fiscale vertegenwoordiging is een regeling waarbij een bedrijf dat niet is gevestigd in de Europese Unie (EU) een tussenpersoon aanstelt om namens hen op te treden bij de import van goederen in de EU.

  Lees meer

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

  Glenn Bruynaers

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

  Onze andere diensten.

  E-commerce

  E-commerce

  Lees meer

  Detachering

  Detachering

  Lees meer

  Opleidingen

  Opleidingen

  Lees meer

  ECC Online

  ECC Online

  Lees meer