Alles over NCTS

Alles over NCTS

Het NCTS (New Computerised Transit System) is een systeem dat is ontworpen om de afhandeling van het communautair en gemeenschappelijk douanevervoer te vereenvoudigen en te moderniseren.

Wat is NCTS?

NCTS is het digitaal systeem dat wordt gebruikt door de deelnemende landen aan de Douane-Unie en de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) om douanevervoerprocedures te beheren. Het systeem handhaaft de nauwkeurigheid en efficiëntie van de douanevervoerprocedures en vergemakkelijkt de snellere beweging van goederen.

Zoek jij ondersteuning om een juiste beslissing te maken of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal je graag verder helpen.

Hoe werkt NCTS?

NCTS werkt door alle noodzakelijke informatie met betrekking tot de verzending van goederen digitaal te verwerken en delen. Belangrijke details zoals de identiteit van de verzender en ontvanger zijn onderdeel van deze informatie. Het is van cruciaal belang dat deze gegevens nauwkeurig zijn, omdat zij de partijen zijn die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van de goederen. Door deze informatie digitaal beschikbaar te hebben, kunnen verzenders en ontvangers gemakkelijk toegang krijgen tot deze gegevens wanneer dat nodig is, waardoor de efficiëntie verder wordt verbeterd.

Ook bevat de informatie die wordt verwerkt door het NCTS details over het type en de hoeveelheid goederen die worden verzonden. Deze informatie is essentieel voor douaneautoriteiten om te weten welke soorten en hoeveelheden goederen worden vervoerd. Dit helpt niet alleen bij het waarborgen van een nauwkeurige opvolging van de handelsregels, maar het faciliteert ook een vlot douaneproces.

 

Voordelen van NCTS

NCTS biedt tal van voordelen voor bedrijven en handel, waaronder versnelde douaneprocedures, verhoogde nauwkeurigheid van documentatie, verbeterde beveiliging van gegevens, en een responsiever en efficiënter systeem voor het volgen en traceren van goederen.

Veelgestelde vragen over NCTS

    Wie gebruikt NCTS en waarom is het belangrijk?

    Bedrijven die goederen importeren en exporteren binnen de Douane-unie en de EVA gebruiken NCTS. Het systeem is belangrijk omdat het een efficiënte en nauwkeurige manier biedt voor deze bedrijven om aan hun douaneverplichtingen te voldoen en om hun goederen op een vlotte en wettelijk goedgekeurde manier te verplaatsen.

    Wat gebeurt er in 2024 met de NCTS?

    Vanaf 2 december 2024 zal er een verandering plaatsvinden in het douanevervoerproces. Op deze datum zal NCTS niet meer worden gebruikt; in plaats daarvan zal de Douane Vervoer Applicatie (DVA) worden geïmplementeerd.