Wat is Breakbulk?

Wat is Breakbulk nu precies?

Breakbulk, ook bekend als stukgoederen, verwijst naar lading die niet in containers of andere standaardverpakkingen wordt vervoerd, maar in afzonderlijke eenheden zoals dozen, vaten, kratten, of pallets. Anders dan bij containervervoer, waarbij goederen in grote hoeveelheden worden geladen en vervoerd, wordt breakbulk in kleinere hoeveelheden behandeld en geladen op schepen, treinen, of vrachtwagens.

Waarom is breakbulk belangrijk in de logistiek?

Breakbulk speelt een belangrijke rol in de logistieke sector vanwege verschillende redenen:

 1. Flexibiliteit: Het stelt bedrijven in staat om een breed scala aan goederen te vervoeren die niet geschikt zijn voor containervervoer.
 2. Kostenbesparing: Voor bepaalde ladingen kan breakbulk een kosteneffectievere optie zijn dan containervervoer, vooral als het gaat om grote of onregelmatig gevormde goederen.
 3. Specifieke eisen: Sommige goederen vereisen speciale behandeling of opslagfaciliteiten die alleen mogelijk zijn met breakbulk.
 4. Industriële projecten: Voor grote industriële projecten zoals de bouw van fabrieken of installaties, is breakbulk vaak de enige praktische optie om zware machines en apparatuur te vervoeren.

 Zoekt u ondersteuning om een juiste beslissing te maken of wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal u graag verder helpen.

Hoe werkt Breakbulk?

Breakbulk-lading wordt vaak individueel geladen en gelost, waardoor het geschikt is voor goederen die te groot, te zwaar of te kwetsbaar zijn om in containers te worden vervoerd. Voorbeelden van breakbulk-lading zijn machines, apparatuur, staal, hout, projectlading, en andere niet-containeriseerbare goederen.

  Vervoeren en verschepen van Breakbulk

  Het vervoeren en verschepen van breakbulk goederen vereist een grondige planning, speciale verpakkingstechnieken en geavanceerde handling apparatuur. Bedrijven die zich toeleggen op efficiënte logistiek begrijpen het belang van deze processen en investeren in hoogwaardige materialen en methoden om de inhoud van de lading te beschermen. Van het selecteren van de beste transportroutes tot het voldoen aan regelgeving en het optimaliseren van transportprocessen, efficiënte logistiek is de sleutel tot succes in het vervoeren en verschepen van breakbulk.

  Veelgestelde vragen over Breakbulk:

   Hoe wordt breakbulk geladen op schepen?

   Breakbulk wordt meestal geladen met behulp van kranen of andere hefapparatuur direct vanaf de kade op het schip. In sommige gevallen worden goederen eerst op pallets of in kratten geladen voordat ze op het schip worden gehesen.

   Wat is het verschil tussen bulk cargo en Breakbulk?

   Bulk cargo bestaat uit homogene goederen zoals graan, olie of ertsen, die in grote hoeveelheden worden vervoerd zonder individuele verpakking of bescherming. Aan de andere kant zijn breakbulk goederen individuele items die niet in standaard intermodale containers passen, dus ze worden apart verpakt en vervoerd. Breakbulk cargo wordt vaak verpakt in grote houten kisten of op houten skids om beschadiging te voorkomen. Het verpakken, behandelen en transporteren van breakbulk cargo vereist speciale aandacht, uitrusting en verpakkingstechnieken om de inhoud van de lading te waarborgen.

   Andere kennisbank artikelen.