Fiscale vertegenwoordiging.

Import Beperkt fiscale vertegenwoordiging is een regeling waarbij een bedrijf dat niet is gevestigd in de Europese Unie (EU) een tussenpersoon aanstelt om namens hen op te treden bij de import van goederen in de EU. De tussenpersoon, die de rol van fiscale vertegenwoordiger op zich neemt, wordt verantwoordelijk voor de naleving van de EU-douaneregels en de betaling van invoerrechten en andere belastingen namens de niet-EU-importeur.

Deze regeling is vooral relevant voor bedrijven die niet in de EU zijn gevestigd en die regelmatig goederen importeren in de EU. Door een fiscale vertegenwoordiger aan te stellen, kan het bedrijf de administratieve lasten en kosten verminderen die gepaard gaan met de import van goederen in de EU. Bovendien kan het bedrijf profiteren van de expertise van de fiscale vertegenwoordiger, die bekend is met de EU-douaneregels en ervoor kan zorgen dat de import van goederen soepel verloopt.

Het is belangrijk op te merken dat de fiscale vertegenwoordiger alleen verantwoordelijk is voor de douanerechten en belastingen die verschuldigd zijn bij de invoer van de goederen in de EU. De verantwoordelijkheid voor de naleving van andere EU-regelgeving, zoals productveiligheid en milieubescherming, blijft bij de niet-EU-importeur.

Gerelateerde informatie

Invoeraangifte

Invoeraangifte

Als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is de kans groot dat je te maken krijgt met de Douane en dat je een invoeraangifte moet doen.

Lees meer

Uitvoeraangifte

Uitvoeraangifte

Exporteren van goederen vanuit Nederland naar het buitenland kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding en papierwerk.

Lees meer

Transitaangifte

Transitaangifte

Een T1 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt bij het vervoeren van niet-EU-goederen van de ene douanepost naar de andere binnen de EU.

Lees meer

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Glenn Bruynaers

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze andere diensten.

E-commerce

E-commerce

Lees meer

Detachering

Detachering

Lees meer

Opleidingen

Opleidingen

Lees meer

ECC Online

ECC Online

Lees meer