Tijdelijke opslag in Entrepot Warehouse!

Wanneer jouw goederen internationale grenzen overschrijden, is tijdelijke opslag in een entrepot warehouse een belangrijke schakel in het logistieke proces. Bij ECC bieden we veilige en regelgevende conforme opslagfaciliteiten die uw import- en exportprocessen naadloos maken.

Wat is een Entrepot Warehouse?

Een entrepot warehouse, ook bekend als een douane-entrepot, is een faciliteit waar goederen tijdelijk kunnen worden opgeslagen zonder dat er meteen invoerrechten en belastingen betaald hoeven te worden. Deze goederen kunnen worden opgeslagen, beheerd of opnieuw verpakt met uitstel van douaneheffingen tot ze uiteindelijk hun bestemming binnen de EU bereiken of voor export buiten de EU.

Typen Entrepots

Er zijn verschillende typen entrepots, elk met specifieke kenmerken:

 1. Een publiek entrepot waar meerdere bedrijven hun goederen kunnen opslaan.
 2. Een particulier entrepot dat exclusief wordt gebruikt door het bedrijf dat de vergunning heeft.
 3. Een faciliteit waarbij goederen op een andere locatie worden opgeslagen onder douanetoezicht.

European Customs Clearance kan je helpen bij

 • Het indienen van correcte invoeraangifte
 • Controleren van oorsprongsdocumenten
 • Het snel en efficiënt behandelen van een invoeraangifte die in controle is gevallen door de douane
 • Portbase meldingen
 • Import beperkt fiscale vertegenwoordiging

Gerelateerde informatie.

Invoeraangifte

Invoeraangifte

Als je goederen importeert uit een land buiten de EU, is de kans groot dat je te maken krijgt met de Douane en dat je een invoeraangifte moet doen.

Lees meer

Uitvoeraangifte

Uitvoeraangifte

Exporteren van goederen vanuit Nederland naar het buitenland kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding en papierwerk.

Lees meer

Transitaangifte

Transitaangifte

Een T1 transit document is een douanedocument dat wordt gebruikt bij het vervoeren van niet-EU-goederen van de ene douanepost naar de andere binnen de EU.

Lees meer

Fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging

Import Beperkt fiscale vertegenwoordiging is een regeling waarbij een bedrijf dat niet is gevestigd in de Europese Unie (EU) een tussenpersoon aanstelt om namens hen op te treden bij de import van goederen in de EU.

Lees meer

Voordelen van tijdelijke opslag in een Entrepot Warehouse.

 1. Uitstel van Belastingen en Rechten
  Door gebruik te maken van een entrepot, kunt u het betalen van invoerrechten en belastingen uitstellen, totdat de goederen daadwerkelijk worden ingevoerd op de Europese markt of worden doorgevoerd naar andere landen.
 2. Flexibiliteit in Supply Chain Management
  Entrepot opslag biedt bedrijven meer flexibiliteit in het beheer van hun supplychain, aangezien ze goederen kunnen opslaan, sorteren, of herverpakken zonder haast te hebben met de douaneafhandeling.
 3. Kostenbesparing
  Het uitstellen van douanerechten en belastingen kan helpen de cashflow te verbeteren en opslagkosten te minimaliseren, vooral voor goederen die niet direct worden doorverkocht.

Hoe werkt opslag in een Entrepot Warehouse?

Vergunningsvereisten

Om gebruik te maken van een entrepot warehouse, moet een bedrijf een vergunning aanvragen bij de douaneautoriteiten. Dit proces vereist nauwkeurige administratie en naleving van douaneregulaties.

Beheer en Administratie

Goederen die worden opgeslagen in een entrepot moeten nauwkeurig worden geregistreerd en gevolgd. Dit zorgt voor compliance met douanewetgeving en faciliteert een vlotte doorvoer van goederen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Glenn Bruynaers

Douane Documenten

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze andere diensten.

E-commerce

E-commerce

Lees meer

Detachering

Detachering

Lees meer

Opleidingen

Opleidingen

Lees meer

ECC Online

ECC Online

Lees meer