Extra controle en compenserende heffing bij invoer.

De Douane controleert de komende maanden extra de antidumpingrechten en compenserende rechten. We gaan niet alleen de oorsprong van een aantal goederen extra controleren, maar ook de indeling en de waarde. Zo weten we zeker dat de juiste rechten bij invoer worden betaald. Doet u aangifte voor 1 van de goederen in dit nieuwsbericht? Vraag uw klant dan om extra informatie over de oorsprong, de indeling en/of de waarde. Dan kunt u de aangifte op een juiste manier invullen.

Zonnepanelen: vaak van oorsprong uit China, Maleisië of Taiwan.

Zonnepanelen komen vaak uit China, Maleisië of Taiwan. Ten onrechte kan een andere oorsprong worden opgegeven, zo worden antidumpingheffing en compenserende heffingen ontweken.

Fietsen en fietsonderdelen, glasvezels, keuken- en tafelgerei: vaak van oorsprong uit China.

Deze goederen komen vaak uit China. Er kan een andere oorsprong worden opgegeven om de antidumpingheffing te ontduiken.

Kleding en schoenen: waarde en tarief kloppen niet altijd

Doet u invoeraangifte voor kleding of schoenen uit China, Vietnam, Bangladesh, Hong Kong, India, Pakistan of Thailand? Controleer dan goed of de waarde en de goederencode kloppen. De waarde en indeling kloppen vaak niet waardoor rechten bij invoer worden ontlopen.

Andere risico’s

We controleren ook andere punten van de aangifte. Hierboven staat wat we extra controleren. Bedrijven kunnen zo extra kritisch kijken naar hun aangifte, fouten vermijden en oponthoud voorkomen.

Wij controleren de goederen fysiek, aan de hand van bescheiden en aan de hand van bedrijfsadministraties in Nederland en andere landen. Worden de goederen weggevoerd en kunnen wij de controle niet afhandelen? Dan eisen wij aanvullende zekerheid.

Heeft u begeleiding of ondersteuning nodig bij uw vraagstukken?

Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal u graag verder helpen.

Heb je vragen?

Heeft u een douane-vraagstuk? Zou u graag een declarant of consultant van ECC inzetten? Of ben jij een geschikte kandidaat voor ECC? Neem hier het contact op!

Ons contact team.

Voor onze declaranten en consultants hebben we een online kennisbank met alle actualiteiten en ontwikkelingen handig bij elkaar op een plek. Zo is iedereen altijd en overal up-to-date.